7 Tipp a Menyasszonyi Csokordobáshoz

2019. augusztus 05.

Melyik menyasszonyt ne foglalkoztatta volna már a pillanat, amikor a menyasszonyi csokrát, háttal a hajadon lányoknak, eldobja, hogy aki elkapja, a babonák szerint a következő menyasszony lehessen.

Szinte minden menyasszonyom, a csokordobás pillanata előtt, rémült arccal fordul hozzám, hogy mi lesz, ha túl nagyot, ha túl kicsit, ha túl oldalra, ha túl erőset dobnak? Nyilván, mindenkiben itt tudatosul a számtalan esküvői bakis videó, amely vidám perceket kölcsönzött nekünk és nem szeretnének a következők lenni a sorban.

Természetesen örökérvényű szabály, hogy rossz csokordobás nincs, hiszen, ahogy eldobjuk, azok is mi vagyunk, de ha valaki szeretné, hogy a lehető legzökkenőmentesebben sikerüljön, annak most adok 7 tippet, hogy ez sikerüljön.

 1. Mindig nézd meg, hogy mi van körülötted!
  Mérd fel a tereptárgyakat mögötted, a menyezetet és mindent amiben a lányok megüthetik magukat, ha túl hevesen harcolnak a csokorért és próbáld meg úgy dobni, hogy ezt elkerüljék 🙂
 2. Mérd fel a távolságot!
  Dobás előtt mindig fordulj hátra és nézd meg, milyen messze állnak a lányok. Ha kültéren dobod el a csokrot, ne gondold túl, legfeljebb csak a nagyon erős szél befolyásolja a dobást.
 3. Ne dobj túl kicsit!
  Ez nem jelenti azt, hogy óriásit kell dobnod, de ha bizonytalan vagy inkább nagyobbat dobj mint kisebbet. A tapasztalatom az, hogy aki túl kicsit dob, az a felvételeken kevésbé néz ki jól, mintha a lányoknak picit ugrani kell a hőn áhított csokorért!
 4. Ne dobj túl erőset!
  Nagyot lehet dobni úgy is, hogy az nem indokolatlanul erős. A sérülések elkerülése érdekében, erre érdemes odafigyelni, hiszen a csokornak van egy szára is, ami ha egy vendéget homlokon vagy szemen talál, könnyen jelentheti az esküvő végét is. Próbáld meg egy laza, könnyed, de határozott mozdulattal, kellemes ívben hátradobni. Ha ezek ellenére mégis sérülés a vége, biztos lehetsz benne, hogy nem a te hibád volt. Természetesen, mielőtt nagyon megijednél, az ebből eredő sérülések nagyon ritkák az esküvőkön, de jobb ezeket szem előtt tartani.
 5. Megtréfálhatod a lányokat!
  Kérhetsz akár olyan dobócsokrot is, ami a dobás pillanatában több részre válik, így akár 3 szerencsés hajadonnak is átadhatod a stafétát egyszerre, ráadásul a veszekedést is elkerülheted 🙂 Sokan mondják, hogy ez már kiment a divatból, de véleményem szerint nem, nem divat, hanem társaság függő, ezért, ha úgy érzed ez a megoldás vicces lenne nálatok, vágj bele bátran!
 6. Gyakorolj, ha nagyon izgulsz! 🙂
  Lehet, hogy egy kicsit túlzás, de ha izgulós vagy, keress egy nagyobb területet, fogj egy fél literes ásványvizet, tegyél le valamit pár méterrel mögéd és mérd fel az erődet 🙂
 7. Készíts képet azzal, azokkal, aki elkapta(k)!
  Egy gyors kép a szerencsés(ek)kel örök emlék maradhat nektek, ezért javaslom, hogy szánjatok rá 1 percet.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit ezzel a pár tanáccsal! Tényleg ne izguld túl, legyél nyugodt, tartsd észben a tanácsokat és szuper lesz minden 🙂

www.meszarosbarbara.hu

További bejegyzések

Milyen esküvői Dj-t válasszak?
Megnézem
Selfiebox az esküvőn
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.