Selfiebox az esküvőn

2021. február 15.

Az elmúlt évek egyik felkapott esküvői szórakoztató programja a selfiebox bérlése lett. Már nagyon régóta készültek jobbnál jobb esküvői fotósarkok, amiket az esküvői fotósok építettek fel helyszínen, azonban a selfieboxok, szelfigépek megjelenése új lehetőségeket hozott a rendezvények világába.

Még csak néhány éve jelent meg ez a fajta szolgáltatás a rendezvényes iparban, de évről évre egyre népszerűbb.

Van jó néhány több éve működő, megbízható szelfigép szolgáltatást kínáló cég a rendezvényes szférában, de mellettük évente sok új belépő is megjelenik.

A növekvő népszerűséget az is segíti, hogy egyre több ember találkozik vele különböző céges rendezvényeken, fesztiválokon, kiállításokon és természetesen esküvőkön.

Tőlem is egyre többen kérik ezt a fajta szórakoztató szolgáltatást esküvő szervezése során.

Mi is az a selfiebox?

Az Egyesült Államokból induló szolgáltatás kb 5-6 éve jelent meg nálunk itthon. A selfiebox mint „nemzetközi elnevezés”, de hivatkoznak rá photo booth-ként is. Hazai körökben a selfiegép, szelfigép, fotógép, selfiebox a legnépszerűbb elnevezései.

Maga az eszköz egy zárt „dobozba” épített automata fotógép.

A gép tartalmaz egy érintőképernyőt, tükörreflexes fényképezőgépet, stúdióvilágítást, minőségi fotónyomtatót és egy megbízható hardveres és szoftveres hátteret, ami az eszközöket összefogja és működteti.

A szelfigépek számos formájával találkoztam már jó magam is. Vannak olyan szolgáltatók, akik saját maguk építik és tökéletesítik a gépeiket. A kevésbé kísérletezők pedig kész gépeket, rendszereket vásárolnak az erre specializálódott cégektől.

A szelfigép szolgáltatás mellé természetesen számos egyéb „plusz” dolog is jár.
Egy igényes fotósarokhoz szükség van egy megfelelő háttérre, ami elé a vendégek beállhatnak. Ezeket a különböző háttereket a szolgáltatók biztosítják, azonban jó választás lehet a helyszínen fellelhető „hátteret” választunk. Ez lehet például egy rusztikus téglafal vagy a dekoratőr által készített virágfal is.

A másik fontos kiegészítői a fotósaroknak a vicces kiegészítők. Ezek szintén járnak a szolgáltatás mellé, így nektek ezekkel nem kell készülnötök.

Milyen előnyökkel jár?

A beépített fotónyomtatók másodpercek alatt kinyomtatják nektek a kész képeket.

A kész képek egy előre leegyeztetett fotósablonra kerülnek, amin szerepelni fog a nevetek, az esküvőtök dátuma, sőt akár egy kedves üzenetet is írhattok a sablonra.

A képeket a vendégek emlékként vagy akár köszönőajándékként hazavihetik, albumba tehetik. Sok cégnél lehetőség van arra is, hogy a nyomtatott képek hátoldalára mágneses szalagot ragasszanak, és máris kész az emlék hűtőmágnes.

 

Amennyiben fotóalbummal is készültök, már meg is van a vendégeknek szánt kreatív kikapcsolódás: A viccesebnél viccesebb képeket beragasztják nektek az albumba, üzenetet írnak hozzá, hogy az esküvő végére egy esküvői fényképalbumot vihessetek haza magatokkal.

Az összes kép digitális formában azonnal küldhető emailen, posztolható facebookon, és online album megosztásként bárkinek tovább is küldhető, letölthető.

Lehetőség van mozgó GIF-ek és rövid videók készítésére is.

 


Milyen más lehetőség van még esküvői fotósarok kialakítására?

Egy fotósarok több féle módon kivitelezhető.

A talán legolcsóbb megoldás a házilag készített fotófal instax fényképezőgéppel.

Az instax és polariod gépek azonnal „előhívják” a képeket a beépített fénykép kazettákban lévő fotópapírra.
Ennek a legnagyobb hátránya, hogy a legrosszabb minőséget fogja produkálni. Emellett a hozzájuk való kellékanyag lényegesen drágább, mint egy fotónyomtató esetében, így magasabb képszámnál az instax fotósarok elérheti akár egy selfiegép bérlésének költségeit is. Továbbá nem lesznek meg a képek digitálisan.

A másik lehetőség ha az esküvői fotósotok vállalja a fotósarok kialakítását.

Az előnye, hogy profi fényképész minőségi képeket fog készíteni rólatok. A hátránya hogy a vendégek nem látják magukat egy monitoron a fénykép készítésének a pillanatában (ugyanúgy az instaxnál sem), és állandó fényképész jelenlétét igényli. Ezt a legtöbb esetben másodfotós bevonásával lehet egyszerűen megoldani.

Nem minden fotós foglalkozik ilyen szolgáltatással, és aki igen, ott sincs többnyire nyomtatási lehetőség a helyszínen.

A esküvői fotósarok lehetőségekről, előnyökről és hátrányokról a SelfiePARTY cikkében bővebben olvashatsz: Selfiebox vagy saját fotósarok?

Összegezve

A szelfigép szolgáltató cégek a kifejezetten arra specializálódtak, hogy a fotósarok minél professzionálisabban szolgálja ki az igényeiteket. Minőségi képek készülnek, bőségesen lesznek kellékek, kiegészítők, így ezeknek a beszerzése már külön nem terheli a pénztárcátokat.

Ha szeretnél egy olyan programot, ami a gyermekektől a nagymamáig mindenkit szórakoztatni fog a nagy napotokon, nyugodt szívvel merem ajánlani nektek!

Esküvői selfiebox leszervezésével kapcsolatban keress engem bizalommal! 😊

További bejegyzések

Milyen esküvői Dj-t válasszak?
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem
Lorem ipsum
7 Tipp a Menyasszonyi Csokordobáshoz
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.