Milyen esküvői Dj-t válasszak?

2021. március 25.

Az esküvő szervezésének már az első fázisában felmerülnek a kérdések a zenével kapcsolatban:
„Ki fogja szolgáltatni a zenét?”
„Esküvői Dj legyen vagy esetleg zenekarban gondolkodjunk?”

Sok érv és ellenérv merül fel a zenekarok és a lemezlovasok mellett és ellen: Egy zenekar egyedi hangulatot tud vinni az esti buliba, míg egy esküvői Dj a legkedvesebb, legbulisabb zenéiteket hozza el a nagy napotokra.

Nyilván fontos tényező lehet az ár is, ugyanis egy tapasztalt esküvői Dj szolgáltatása valószínűleg árban lényegesen kedvezőbb lesz, mintha egy széleskörű zenei repertoárral rendelkező 5-6 fős party zenekart kérnétek fel.

Amennyiben elvetettétek a zenekar lehetőségét, és DJ-ben gondolkodtok, számos fontos szempont van, amit mérlegelni kell a megfelelő szolgáltató kiválasztásakor.

A megfelelő Dj kiválasztása

Rendezvény Dj-nek lenni éppen ugyanolyan szakma, mintha valaki elmegy rendezvény fotósnak vagy ceremóniamesternek.

Igényes hang- és fénytechnikai eszközparkkal kell rendelkeznie. Azon túl, hogy a ti és a vendégek ízlésének megfelelő zenét kell szolgáltatnia a technikai eszközök helyszínhez illő installálásához és a tökéletes vizualitás megteremtéséhez is értenie kell.
Ahhoz, hogy valaki ezt magas szinten tudja kivitelezni, több éves rendezvénytapasztalatra és megfelelő „tehetségre” van szüksége.

A megfelelő Dj kiválasztásánál fontos, hogy szóba jöhető lemezlovas igényes referenciával rendelkezzen. Igényes legyen a megjelenésében és a kommunikációjában is. Kommunikáljon megfelelően a weboldalán keresztül és személyesen is.

Lelkes kezdő vagy tapasztalt profi?

Nyilván minden évben van nagyon sok újtehetséges újonc az esküvő szférában, azonban referencia hiányában ez mindig kockázatot rejt magában. Ezért én elsősorban olyan DJ választása mellett döntenék a helyetekben, aki több éves tapasztalattal, leinformálható referenciákkal, visszakereshető értékelésekkel, ügyfélvéleményekkel rendelkezik.

Egy tapasztalt, hivatásos Dj megfelelő rutinnal látja el a feladatait, megbízható, időben érkezik, fizeti a zenei jogdíjait, számlaképes.

Az évek alatt számos lemezlovassal dolgoztam már, akit bátran merek ajánlani nektek. Kérjétek a segítségemet!

Technikai elvárások a zenei szolgáltatótól

Technikai eszközök tekintetében nagy minőségi különbségek vannak a rendezvénypiacon.
A minőségi hangzást biztosító profi hangtechnikán kívül rendkívül fontos, hogy a vizuáltechnikában is magas nívó legyen biztosítva az este folyamán.

Ilyen látványtechnikai elvárások a mozgófejes robotlámpák, ködgép, dekorációs surlófények a terem hangulatvilágításához (drágább ajánlatokban akkumulátoros surlófények is választhatóak, így nincs zavaró kábelezés a teremben), és adott esetben szárazjég gép.

Ezeket a vizuáltechnikai eszközöket pedig mindig a terem adottságaihoz be kell tudni szakszerűen állítani és vezérelni. Ezek a látványelemek nagyban emelik a vendégek hangulatát, és így biztosak lehetünk abban, hogy a buli alatt készült fotókon és videókon is a legjobb megvilágítású felvételek fognak elkészülni.

Egy barátunk lesz a Dj, akinek van felszerelése is

Ez amitől én – a legtöbb esetben – óva intenék mindenkit.

Tudom, hogy árban nincs annál kedvezőbb, ha egy családbarát (aki nem hivatásos rendezvény DJ) kvázi „ingyen” vállalja a Dj feladatok ellátását.

Nagy valószínűséggel ennek a barátnak nem lesz meg a kellő tapasztalata, hogy a kisgyerekektől a nagymamáig mindenkit megfelelően szórakoztasson.
Nem lesz meg az a rendezvénytechnikai eszközparkja, ami a tökéletes hangzáshoz és vizuáltechnikához szükséges.

Milyen áron lehet jó DJ-t szerződtetni?

Az Dj árakban is lehet elég nagy szórás, csakúgy, mint más esküvői szolgáltatók esetében.

Átlagosan 180-300 ezer forint közötti árkategóriában dolgoznak azok a lemezlovasok, akikre bátran rá lehet bízni az esküvőtök teljes körű zenei lebonyolítását.

Az ár ezért ennyire tág, mert a technikai installáció igénytől az időtartamon át számos tényező befolyásolhatja a végső szolgáltatói árat. Speciális igények esetén ez az ár jóval magasabb is lehet.

Ebben az árban adott esetben már benne van a polgári szertartás helyszíni hangosítása, dekorációs fények installálása és extra szolgáltatások is.

Az utazási költség és esetlegesen a szálláslehetőség biztosítása tovább növelheti a költséget.

Konklúzió

A zenei szolgáltatónak kiemelt szerepe van az egész esküvő alatt. Ha ő nem végzi jól a munkáját, nem tud az igényeknek megfelelő technikai installációt felállítani és nem tudja a vendégeket a megfelelő módon szórakoztatni, akkor az az egész esküvőre nagyon-nagyon rossz hatással lesz.

Számos fontos szempontot lehetne felhozni még a megfelelő személy kiválasztására. További hasznos tippeket Dj választásához itt is olvashattok.

Szeretnék óva inteni téged attól, hogy az esküvői Dj költségvetésén akarjatok a legnagyobbat spórolni, mert a végén a nagyon olcsó dj lesz a nagyon drága!

Kérd a segítségemet, szívesen segítek a megfelelő Dj kiválasztásában is!

További bejegyzések

Selfiebox az esküvőn
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem
Lorem ipsum
7 Tipp a Menyasszonyi Csokordobáshoz
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.