Gyertya gyújtás

vagy Homokszórás a Polgári szertartáson?

2019. augusztus 03.

Homokszórás vagy gyertyagyújtás?

A homoszórás egy Angliából származó szokás, melynek lényege, hogy a menyasszony és a vőlegény egy külön üvegből, felváltva, színezett homokot szór egy közös átlátszó nagy üvegbe, ezzel szimbolizálva az eggyé válást.
A gyertyagyújtáshoz képest ez ugyan kevésbé hagyományos szokás, azonban a két különböző színű homok összeöntése fantasztikus formákat és színeket ad ki. Ezen felül az üvegekbe bele lehet gravíroztatni a neveket és a dátumot is, így örök emlékké válik.

A gyertyagyújtás hozzám közelebb áll, személyesebb számomra. Miért is? Kérhetjük az anyakönyvezetőt, hogy a két vékonyabb gyertyát az örömanyák gyújtsák meg, ezzel szimbolizálva, hogy ők adtak életet nektek, ti pedig azzal a két gyertyával meggyújtjátok együtt a középsőt, amivel szimbolizáljátok, hogy eggyé váltok és új, közös családot alapítotok.
A gyertyákra is rá lehet íratni a neveket és a dátumot, így tökéletes emlék marad a nagy napról. Szimbólumokkal, képekkel, monogramokkal is ki lehet fejezni az egyesülést, például szívekkel, körökkel, motívumokkal, amelyek a közös gyertyán találkoznak, ezzel is jelezve, hogy attól a naptól már egyek vagytok.

Az, hogy melyik ceremóniát választjuk, rengeteg tényezőn múlik, de természetesen az első és legfontosabb, a saját ízlésünk.
Emellett számítanak a hivatalok szabályai is, mivel van olyan épület, amelyben nem szabad gyertyát gyújtani, ennek utána kell kérdeznetek, mikor kiválasztjátok a polgári szertartás helyszínét.

Általam tervezett gyertyákat a www.gyertyaaruhaz.hu oldalon vásárolhatjátok meg, de természetesen készíthettek saját magatok is csodaszépeket. 🙂

További bejegyzések

Milyen esküvői Dj-t válasszak?
Megnézem
Selfiebox az esküvőn
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.