Ha ezt a pár dolgot tudjuk,

biztosan máskorra tesszük az esküvőnket!

2019. augusztus 03.

Leginkább bevált szokás az esküvő időpontját valamilyen, a családhoz is köthető (pl. évforduló) nyári időpontra tenni. Természetesen sokan eltekintenek a nyári időponttól és a fenti gondolatmenetet követve más évszakra de pl. évfordulóhoz kötött dátumra kitűzni az esküvőjük napját, de akadnak olyanok is akik valamilyen okból csak ráböknek egy hétvégi napra.

A számmisztikába hosszasan belebonyolódhatnánk, de ehelyett inkább szeretném most a különböző évszakok előnyeire és hátrányaira felhívni a figyelmet. Ne felejtsük el, ha tudjuk kötni valamihez az esküvőt az szép, de ne ragaszkodjunk görcsösen ehhez mert lehet, hogy majd később valami mást tudunk kapcsolni a sehova máshova nem illő esküvői dátumunkhoz. ☺

Az esküvő egy fantasztikus dolog, hiszen két boldog ember összeköti hivatalosan is az életét, ebből adódóan nem lehet rosszul választani, de lentebb összeszedem nektek a 4 évszak előnyeit és hátrányait szervezési szempontból, hogy a hozzátok legközelebb állót választhassátok.

TAVASZ – ŐSZ
Tavasszal és ősszel az idő szeszélyes, előfordulhat hűvösebb és melegebb is, sok múlik a szerencsén, de több mint valószínű, hogy nem lesz rekkenő hőség, ami kifejezetten előnyös, ha a szabadban szeretnétek a polgári szertartást megrendezni. Tavasz vége és ősz eleje felé már a parkos környezet is magára talál, illetve még épségben van, szép zöldben tündökölnek a fák, ami azt jelenti, Vintage stílusú esküvőket már bátran lehet tervezni májustól egészen szeptemberig.

Menyasszonyi ruha esetében érdemes könnyű ruhát választani, vagy kiegészítésként bolerót hozzá, ha lehűl az idő estére és nyitott helyen van a vacsora ne fázzon a menyasszony. Mivel a hőmérséklet alacsonyabb mint nyáron, egy hűvösebb tavaszi este vagy őszi napon érdemes az egész sátor, terasz, terem hőmérséklet szabályozásáról is gondoskodni.

Dekoráció tekintetében kültéren érdemes kerülni a magas és vékony asztaldíszeket, mert az erősebb szél könnyen feldöntheti. Ezt érdemes észben tartani és akár menet közben is módosítani a dekoráción, ha szükséges. Egy jó dekoros fel van készülve ezekre a lehetőségekre is. Ha nem szeretnétek kockáztatni válasszatok olyan dekort aminek az alapja nagyobb és a közepéből vékony szálon fut fel a dísz, így biztonságosabb.

NYÁR
A Nyár a legkedveltebb időszak az esküvőkre, nem véletlenül, hiszen ekkor többnyire jó az idő, este is melegebb van, ha kültéren van a vacsora akkor a vacsora végéig jó esetben még világos is van, de az is ideális, ha vacsora alatt sötétedik ránk az égbolt. A nyárral a legnehezebb mellé lőni, de a nagy nappali meleg nagyobb kockázatot rejt magában főleg az idősebbek és a gyerekek esetében. Nagyon fontos, hogy minden helyszínen, ami kültéren van, gondoskodjunk árnyékos helyről és lehetőleg folyadék pótlási (nem alkohol ☺) lehetőségről. Praktikus megoldás egy mobil pultot felállítani 2 napernyővel, ha erre lehetőség van és nincs árnyék máshol.

Nyáron javasolt inkább fűzős, könnyű, kényelmes ruhát választani, mert ha nagyon szoros, zipzáras a ruha, akkor a melegben a menyasszony nagyon kényelmetlenül fogja magát érezni és akarva akaratlanul rányomja a bélyegét a későbbiekre, mivel melege lesz, izzad, ezért ingerült lesz és ha egy menyasszony ingerült abból még nem sült ki semmi jó (szegény vőlegény). ☺ Érdemes tehát felkészülni erre, hiszen a megfelelő és szellőző ruhában erre kisebb valószínűséggel kerül sor.

A nyári dekorációban vagyunk a legszabadabbak, de itt is mint a tavasz-ősz párosításnál érdemes kültéren kalkulálni az erős széllel és ennek megfelelően választani a dekorációt. Kültéren egyébként érdemes mindig olyan dekort választani ami jól rögzíthető és az időjárási viszontagságok nem nyomnak rá bélyeget.

TÉL
A tél szintén egy csodálatos évszak esküvőre, de a legkockázatosabb. Egy téli esküvő megszervezése komoly kihívás, főleg ha nem dagonyázós latyak-partit szeretnétek esküvő helyett. Persze az elmúlt éveket figyelembe véve nem nehéz olyan napot választani amikor nem esik a hó, de egy téli esküvőnek a legszebb része a hó és a fehér díszek. Ha az időjárás is engedi a műhó egy jó választás, de a padlózat kialakítása nagyon fontos, hogy a hó is egyfajta dekor tudjon maradni. Télen a szükséges melegedők kialakítása egy fontos szempont úgy, hogy a párnál több pohárral alkoholt fogyasztó vendégeink se kapjanak tüdőgyulladást táncolás után, mivel pár cigarettázó mindig lesz a vendégek között, illetve ha van egyházi szertartás a fűtött járművekkel történő utazás megoldása is, mert a vendégek többnyire „csiniben” érkeznek az esküvőre ami a legtöbb esetben nem azt jelenti, hogy praktikusan jó melegen öltöznek fel. Az egész téli esküvőben az a legfontosabb, hogy a szép téli külteret a benti dekorral tovább tudjuk vinni és ez a fantasztikus összhang erősítse egymást.

A menyasszonynak érdemes vastagabb ruhát választania, de csak annyira, hogy egy normál szobahőmérsékleten is jól érezze magát. Javasolt rétegesen öltözködni a ruhára, ha kimegy ne fázzon meg.

A dekoráció tekintetében érdemes melegfényű ledeket nagy számban használni fehér virágokkal, de egy jó dekoros erre is fel van készülve és a tél színeiben is számos gyönyörű kiegészítőt tud mutatni nektek.

Bármely évszakban, bármely napon házasodtok az esőre és rossz időre mindig fel kell készülni, hiszen meglepetések mindig érhetnek benneteket. Sok esküvőszervező szeret ezen átsiklani, de ne hagyjátok, tudjátok ti is mi és hogyan történik ha kültéri programokat át kell tenni beltérre a rossz idő miatt.

Ne felejtsétek el, ez a ti nagy napotok amit, ha szeretitek egymást nem tud semmi sem elrontani csak ti magatok, azzal, ha hagyjátok magatokat befolyásolni a negatív körülményektől. Ha szeretnétek elkerülni ezeket a negatív élményeket, javaslom, hogy keressetek fel egy profi esküvőszervezőt, aki segít nektek abban, hogy minden rendben menjen.

Amennyiben szeretnétek, hogy az esküvőtöket én magam szervezzem meg, természetesen szívesen vállalom amennyiben a dátum még szabad nálam, vagy ajánlok olyan esküvőszervezőt akit jó szívvel tudok. Az alábbi elérhetőségeken elértek és forduljatok hozzám bizalommal más, esküvővel kapcsolatos kérdésekben is.


Mészáros Barbara Esküvőszervező
www.meszarosbarbara.hu
info@meszarosbarbara.hu
+36 70 323-5317

Ezúton is szeretnék nektek sok boldogságot kívánni és a legjobbakat az új közös életetekre valamint, hogy a szervezést boldogságban éljétek meg, ne görcsösen, munka után szolgáltatókat kutatva, majd rosszat választva, drágán, mivel ez is egy fantasztikus időszak, ami rólatok szól.

További bejegyzések

Milyen esküvői Dj-t válasszak?
Megnézem
Selfiebox az esküvőn
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.