Kell-e videós az esküvőre?

2019. augusztus 03.

Az esküvői videózásnak óriási múltja van, konkrétan amióta létezik a kamera, azóta használják esküvőkön. Mindenkinek ez a nagy napja, de akadnak párjaim akik úgy döntenek, nekik nem kell videó, inkább a fotós legyen jó.

Szokták mondani, hogy ízlések és pofonok, de lássuk, mi is a helyzet a videózás és fotózás terén. A fényképek nagyon népszerűek, a jó esküvői fotósok elkapják a megismételhetetlen pillanatokat és megörökítik azt számunkra. Az elkészült képeken jó esetben végeznek utómunkát és készíthetünk belőle szebbnél szebb albumokat. A esküvőnk képeiből mi is csináltattunk egy szép albumot és egy másikat a kreatív fotókkal, de személyes tapasztalatból mondhatom, hogy kettőnél többször nem néztük meg. Ahogy fejlődik a világ, fejlődünk mi is, amikor csak szeretnénk megnézhetjük a képeinket (az összeset) az esküvői oldalunkon, de ha már a személyes tapasztalatokról beszélek, akkor elmondhatom, hogy a képek helyett inkább megnézzük a 3 perces highlight-ot (rövid összevágott film), ami hangulatos zenei aláfestéssel foglalja össze az esküvőnk történetét és így vannak ezzel a barátaink is.

Természetesen nekem nem az a dolgom, hogy olyat beszéljek rá a párjaimra, amit nem szeretnének, de érdemes elgondolkodni a videóson, hiszen olyan perspektívából adja vissza a nagy napunkat, amilyenből egy fotó sosem fogja tudni.

Ha már a videósokról beszélünk, egy fontos különbséget tisztáznunk kell a sima videós és az esküvői cinematográfus között. Míg az előző egy folyamatos felvételt készít (általában nagy, régi vállkamerával), mindent egyben felvesz, dokumentál, kevés vágással rak össze végül egy 2-3 órás filmet, amiben benne van minden, ezzel szemben a cinematográfus történetet mesél el, követi az esküvő dramaturgiáját, rövid felvételeket készít, sok kameraállásból. Az esküvői filmet is mozihatásúlag készíti el, sok vágással, kb 3-20 perc hosszúságban. Sok CF 2 féle videót is készít, egy rövidebb 3 perces highlightot és egy 25-30 perces hosszabb filmet is. Nézzetek meg két példát erre 🙂

További bejegyzések

Milyen esküvői Dj-t válasszak?
Megnézem
Selfiebox az esküvőn
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.