„Két nyelven beszélő ceremóniamestert szeretnénk!”

2019. augusztus 03.

„Két nyelven beszélő ceremóniamestert (CM) szeretnénk!” hangzik a kérés egyre több páromtól, akik külföldön élnek, de itthon, Magyarországon tartják az esküvőjüket. Természetesen rengeteg CM beszél egy vagy több idegen nyelvet társalgási szinten, de ha a párnak ilyen igénye van, a nyelvtudás dönt a szakmai kompetenciák helyett, ezért is szoktam feltenni a kérdést: tényleg szükség van rá?

Ahogy írom ezeket a sorokat látom magam előtt a menyasszonyaim arcát, ahogy értetlenül néznek rám, hogyan tehettem fel ilyen buta kérdést?! De lássuk csak miért is. Tegyük fel, hogy a párom mindkét tagja magyar, de Angliában élnek és dolgoznak. Nyilván a család magyar, de pár angol barátot is meghívnak a nagy napra, ezért elvárás, hogy a CM tudjon angolul. Ha eltekintünk attól, hogy sok jó CM tud angolul, akkor is a pár inkább kompromisszumot köt a nyelvtudás miatt a pár barát kedvéért, holott a vendégek többsége magyar.

Én azt szoktam javasolni azoknak, akik kevésbé ismert idegen nyelvet beszélő CM-et keresnek, hogy nézzük meg, tényleg szükség van-e rá. Higgyetek nekem, a pár külföldi barát miatt nem, ha emiatt kompromisszumot kell kötnünk a CM képességeivel, vagy egyszerűen a nyelvet beszélő CM egyébként nem lenne szimpatikus.

Van olyan eset is, amikor a pár egyik tagja külföldi, ezért keresnek két nyelven beszélő CM-et. Az ilyen esetekben tökéletesen indokolt, hiszen jó eséllyel a násznép fele nem magyarul, hanem az adott nyelven beszél.

Szóval, mielőtt ceremóniamestert választotok ilyen szempontból, gondoljátok át, tényleg szükséges-e.

További bejegyzések

Milyen esküvői Dj-t válasszak?
Megnézem
Selfiebox az esküvőn
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.