Koszorúslányok

Miért pont ők?

2019. június 12.

Egy amerikai esküvői konferencián mondták, hogy etikett szerint 50 vendégenként 1 koszorús pár, de maximum 12 ajánlott. Nos az én privát véleményem az, hogy ésszerű keretek között annyi koszorúsunk legyen amennyit szeretnénk.

A valóságban ez úgy néz ki, hogy az ifjú jegyespár sorra veszi a vőlegény és a menyasszony részéről, ki kit szeretne mindenképp maga mellett tudni a nagy napon. Mindezek alapján a következőképp alakulhatnak a dolgok, egy gyakori példát alapul véve, 6 koszorús párral számoljunk:

  1. A menyasszony és a vőlegény is kiválaszt 3-3 barátját és ők a párjukkal vonulnak be.
  2. A menyasszony is kiválasztja a 6 koszorúslányt és a vőlegény is a 6 koszorúsfiút és ők alkotnak majd párokat.

Nyilván a 2. opciónak sok előnye van, hiszen így mindkettőtök mellett azok állhatnak akiket szeretnétek, de jönnek a kérdések amiket tisztázni kell, mit szólnak a kiválasztott lányok, fiúk párjai? Hogyan párosítsd őket, kit kivel?

A lánykérés után a párok többsége amint lehet kitűzi az esküvő időpontját, legalább is megpróbálja. Azt tartja a mondás, hogy eljegyzés után 1 éven belül meg kell lennie az esküvőnek, azonban manapság akadnak olyanok is, akik ezt évekre is kitolják, nyilván valamilyen anyagi vagy egyéb megfontolásból.

A koszorúslányok kiválasztása az esküvőszervezés egyik sarkallatos pontja. Ők többnyire a barátnőid, olyan lányok, akik közel állnak hozzád, vagy a vőlegényed koszorúsfiúinak barátnői. 🙂

Szóval, lánykérés után minden menyasszony első dolga, hogy elújságolja a barátnőinek a nagy hírt, így innentől már együtt készülnettek a nagy napra 🙂
Egyik este a plafont nézve el kezd álmodozni az esküvőjükről a menyasszony…milyen lesz a ruhája, ki viszi a gyűrűt, ki lesz a tanúja, kik lesznek a koszorúslányok…és itt akkor álljunk is meg.
A nő részéről ez egy nagyon fontos döntés, hiszen azok a lányok állnak majd mellette végig a készülődési időszak alatt és az esküvő napján is.
A régi babonák szerint a koszorúslányok szerepe és a hagyományok szerint is az, hogy szépségükkel megtévesszék a démonokat, gonosz szellemeket, és megvédjék a menyasszonyt a rontástól. A régi hit alapján a gonosz lények nem ismerik fel a menyasszonyt a sok szép lány közül.

Hogyan válaszd ki őket?

Ha van a családban kis gyerek, akkor érdemes őket, vagyis a szüleiket megkérni arra, hogy ők vigyék a gyűrűt. Gyönyörű tud lenni, ahogy két kisgyerek vonul be először és náluk vannak a gyűrűk amit később a házaspár egymás ujjára húz.
A nagy koszorúslányok, ők a barátnők. Mindenkinél változó, hogy hány barátnőt kér fel, van aki egyet, de az is lehet, hogy hatot vagy még többet 🙂
A lényeg, hogy olyan legyen, akiknek köszönhetsz valamit az életben, akihez oda fordulva azt tudod mondani, hogy “ köszönöm, hogy a gimiben mindig mellettem álltál és támogattál és, hogy vállaltuk együtt a szaktanárit”. vagy “ imádtam az első találkozásunkat, amikor ugyanis olyan ellenszenves voltál, hogy azóta is a legjobb barátnőm vagy”, na ezek azok a lányok akik oda illők és ott a helyük a menyasszony mellett a nagy napon 🙂
Mikor meg vannak a lányok, jöhet a felkérés 🙂 Aztán pedig egyre izgalmasabb lesz:) Nekik milyen ruhájuk legysen, főleg ha több lányról van szó, mindenkinek előnyös legyen az a ruha. A menyasszony dönthet úgy, hogy ő fizeti a koszorúslányok ruháját, de közösen meg is egyezhetnek másképp.
Célszerű az esküvői dekort, színeket figyelembe venni ilyenkor is.
Szokás, hogy feleséget már nem kérnek fel koszorúslánynak, hiszen a koszorúslányok még férj vadászaton vannak 🙂
Na, de kik a koszorúslányok párjai? Vagy felkérik a lányok párjait vagy pedig a férj választ a fiú barátai közül:) Ilyenkor a kellemetlenségek miatt, meg kell beszélni a párokkal, hogy ez zavarjai-e őket vagy esetleg a párját.

További bejegyzések

Milyen esküvői Dj-t válasszak?
Megnézem
Selfiebox az esküvőn
Megnézem
mészáros barbara esküvőszervező - forbes
Forbes: Egy esküvőszervező üzleti sikertörténete – Mészáros Barbara álommunkája
Megnézem
Minden, amit az esküvőtökről tudni kell, és nem féltek közzétenni - üdv az esküvői weboldalak világában!
Megnézem

Szeretnéd, ha én szervezném az esküvőtöket?

Időpontot kérek

Adatvédelmi irányelvek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi oldal.

Elfogadás
Beállítások
Minden cookie elutasítása.